REISETIPS

fly - leiebil - tog - buss - taxi

Noen velger å kjøre med egen bil ned til Piemonte, men de fleste tar fly og leier bil fra flyplassen eller blir hentet i bestilt transport.

Når du har ankommet flyplassen kan du reise videre kollektivt eller leie bil på flyplassen. Hvis du absolutt ikke vil kjøre selv så er det mulig å ta tog eller buss videre, alt etter hvor i Piemonte du skal. Har du god tid, så kan dette være et spennende alternativ.

2

NÅR DU KOMMER MED FLY

En del flyselskap flyr direkte fra Oslo, men de som reiser fra lengst sør, midt og nord i Norge må påberegne mellomlanding. Det kan være seg i Oslo, København eller Amsterdam, alt etter hvilket flyselskap som velges. Benytt gjerne en søkemotor som gir deg raskt oversikt «beste i tid» eller «best i pris». Her kan vi anbefale søkemotoren momondo. En del flyselskap flyr direkte fra Oslo, men de som reiser fra lengst sør, midt og nord i Norge må påberegne mellomlanding. Det kan være seg i Oslo, København eller Amsterdam, alt etter hvilket flyselskap som velges. Benytt gjerne en søkemotor som gir deg raskt oversikt «beste i tid» eller «best i pris».

MILANO MALPENSA

Flybuss: Det går kontinuerlig shuttlebusser mellom flyplassen og Milano Centrale (sentraljernbarnestasjonen) og til Milano Linate.
Det går også flybuss fra Malpensa til Genova (Volpi bus). Den stopper i Casale og Alessandria (NB! utenfor sentrum)

MILANO LINATE

Flybuss: Det går kontinuerlig shuttlebusser mellom flyplassen og Milano Centrale (sentraljernbarnestasjonen) og til Milano Malpensa.

MILANO BERGAMO ORIO AL SERIO

Flybuss: Det går kontinuerlig shuttlebusser mellom flyplassen og Milano Centrale (sentraljernbarnestasjonen)

TORINO CASELLE

Flybuss: Det går kontinuerlig shuttlebusser mellom flyplassen og Torino Porta Nuova (sentraljernbarnestasjonen) samt til Milano Malpensa og Milano Linate.

GENOVA CRISTOFORO COLOMBO

Genova ligger i Liguria og er et godt utgangspunkt når du ønsker å kombinere kysten og innlandet.

NICE CÔTE D’AZUR (Frankrike)

Hvis du ønsker å kombinere turen med noen dager ved Middelhavet så kan det være et alternativ å fly til Nice.

DET GÅR SHUTTLE MELLOM FØLGENDE FLYPLASSER

Milano Malpensa – Milano Linate

Milano Malpensa – Milano Bergamo Orio al Serio

Milano Linate – Milano Bergamo Orio al Serio

Du finner også god informasjon om hvordan komme deg videre på den enkelte flyplass.

3

LEIEBIL

Med leiebil får du et maksimalt utbytte av et opphold, og har mulighet til å se deg om i denne flotte delen av Italia. Du kan besøke de kjente vinområdene i Barolo og Barbaresco, eller ta turen ned til den flotte Liguriakysten. Mulighetene er mange. Det er mange utleieselskaper på flyplassene, og det er veldig praktisk å leie der ifra. Bestill leiebil i god tid før reisen. Styr unna de små «billige» ukjente selskapene, da det ofte kan by på store overraskelser. Dette gjerne i form av store reservasjoner av depositumer som belastes kredittkortet eller tillegg som kommer til når du henter ut bilen. Dette er generelt, og ikke spesielt for Italia.

6

AUTOSTRADAEN

Veinettet er meget godt utbygd i Italia, og det koster ikke mange euro å kjøre på autostradaen. Bompengesystemet er noe annerledes inn i Norge. Når du kjører inn på en autostrada, tar du en billett. Når du kjører av autostradaen betaler for strekningen du har kjørt. Alle bomstasjoner har manuell betjening (skilt med seddel/mynt) der du kan betale med euro, og du kan også betale med kort. Flere av stasjonene er også betjente. NB! Ikke kjør der det står Telepass, dette er for bilister med abonnement Det er mange utleieselskaper på flyplassene, og det er veldig praktisk å leie der ifra. Bestill leiebil i god tid før reisen. Styr unna de små «billige» ukjente selskapene, da det ofte kan by på store overraskelser. Dette gjerne i form av store reservasjoner av depositumer som belastes kredittkortet eller tillegg som kommer til når du henter ut bilen. Dette er generelt, og ikke spesielt for Italia.

12

GPS OG KART

GPS kan også anbefales når du kjører i Italia. Det er mulig å leie GPS sammen med leiebilen. NB! Hvis du skal raskt frem fra A til Å, anbefaler vi å ikke velge «korteste» vei på GPS-en. Dette fordi du blir sendt inn på småveier, og reisen tar utrolig lenger tid enn nødvendig. Selv om du skal benytte GPS, ha alltid med godt veikart. Det er mange utleieselskaper på flyplassene, og det er veldig praktisk å leie der ifra. Bestill leiebil i god tid før reisen. Styr unna de små «billige» ukjente selskapene, da det ofte kan by på store overraskelser. Dette gjerne i form av store reservasjoner av depositumer som belastes kredittkortet eller tillegg som kommer til når du henter ut bilen. Dette er generelt, og ikke spesielt for Italia.

KOLLEKTIV TRANSPORT

SØKEMOTORER

Lukk panel