Er du i Piemonte i trøffeltiden, får du gjerne trøffel som tilbehør om du ønsker. For å få beregnet pris på trøffelen, veies den på en vekt før og etter de har raspet over maten, og du får prisen på regningen. Mange spisesteder kjører menyer med trøffel som tema.

Trøffelfestival i Alba

9.10. – 5.12.2021

Fiera Internazionale del Tartufo Bianco d’Alba 9.10. – 5.12.2021

Piemonte og Alba er kjent for sine hvite og sorte trøfler. Trøffelen inngår i mange av rettene som lages fra oktober til desember.

Markedet for hvite trøfler i Alba er på sitt travleste i månedene oktober og november. Festivalen byr også på et mangfold av kjøtt, ost, sopp, nøtter og viner. Hassel-, og valnøtter produseres det også mye av i Piemonte. Ferrero Rocher som produserer Nutella ligger i Alba. Med andre ord, masse sjarm og tradisjon, gastronomi, kultur, folklore, utstillinger, lukter, smaker….., alt i skjønn forening.

Hver helg i perioden 9.10. – 5.12.2021 vil det være marked og salgsboder rundt omkring i hele Alba by, og i tillegg et stort innendørs messeområde. Trøffelfestivalen tiltrekker seg reisende fra hele verden.

Prisen for 100 g trøffel kan være flere hundre euro, og det er ikke uvanlig at prisen ligger på 600-700 euro/hg.

Det er også mulig å være med på trøffeljakt for den som er interessert i å delta på dette. Noen aktører faker litt og «planter» ut på forhånd, mens andre kjører trøffeljakten på ekte vis. Under letingen benyttes opplærte trøffelhunder.

Close Panel
X