TORINO

REGIONHOVEDSTAD - PIEMONTE

Torino med sine 886 837 innbyggere er den 4. største byen i Italia og er region Piemontes hovedstad.

De aller fleste som besøker Nord-Italia reiser til Milano og områdende rundt Gardasjøen og Venezia. Torino blir litt glemt av turistene. Byen har mye å by på når det er gjelder både kultur, mat og shopping. Her har du historiske bygninger og kultur, handlegater med de kjente merkevarene cafèer, barer. Byen har mange store brosteinsbelagte piazzaer. Du finner flere flotte parker, en av disse er Parco del Valentino, ikke langt fra jernbanestasjonen. Du har også Europas største utendørs marked som er åpent alle dager. Torino er også sjokoladeby!

Kommer du med tog til Torino, fører hovedgaten Via Roma deg nedover til Piazza San Carlo og videre inn på Piazza Castello med kongepalasset. Går du litt til kommer du til Piazza della Consolata og den gamle ærverdige Caffè Al Bicerin, som ble åpnet i 1763 og som er opphavet til den typiske Torino-drikken bicerin, lagd av kaffe, sjokolade og pisket krem.

Et viktig monument i byen er bygningen Mole Antonelliana (Wikipedia) som ruver hele 113 meter over bakken. En spektakulær heiskonstruksjon trekker glassheisen fritt svevende opp til en utsiktsplattform på toppen av bygningen. Er det klart vær har du panorama over Torino. Turen opp anbefales! I samme bygning finner du også det nasjonale filmmuseet.

Vi besøkte Torino i desember, og det ga oss julestemning.

Har du anledning til å besøke Torino i desember, så kommer du garantert til å få en fin oppladning til julen.

Lukk panel