The big bench

LA GRANDE PANCHINI

En helt spesiell severdighet i Piemonte er «The bigh bench». Rundt omkring i regionen (per mars 2020) er det plassert 68 store benker. Alle med sin spesielle farge og på steder med fantastisk utsikt over alpene og vinmarker. Per dato er det satt opp til sammen 89 benker totalt i Italia, og en i Skottland. Ytterligere 11 skal avdukes i vår. Den 2. juni skal benk nr 100 avdukes i Montelupo Albese.

Se datoene for avdukingene på deres facebookside 

Den første «Big Bench»» med sin spesielle design ble konstruert i 2010 av Chris Bangle på hans eiendom Borgata i Clavesana, Cuneo som en installasjon med panorama utsikt og tilgjengelig for besøkende. Størrelsen på benken gjør at man føler seg som et barn, som kan bli overrasket av skjønnheten i landskapet sett gjennom nye øyne. Benken hos Chris Bangle ble på mindre enn et år en lokal attraksjon for besøkende til området.

I de siste årene har flere offisielle benker blitt bygget i regionen, uten offentlig finansiering, bare takket være private sponsorer. Chris Bangle har gitt sitt design og tegninger for bygging av benkene, og den eneste betingelsen er at benken blir plassert i et naturskjønt område, tilgjengelig for allmennheten. Det helt spesielle med benkene er at de males i forskjellige farger, ingen er like.

DET BYGGES STADIG NYE BENKER OG DET ER NOEN KRAV SOM SKAL INNFRIS

«The Big Bench» skal alltid bygges på et panoramisk sted og må ha fri tilgang for publikum. Den må ikke bygges ved religiøse bygninger, kirkegårder, monumenter, beskyttede bygninger, veier, lekeplasser, private boliger. Det skal ikke være nødvendig å kunne nå Big Bench med bil, en kort spasertur for å nå den er enda bedre! Det er imidlertid viktig å angi et tilstrekkelig parkeringsområde i nærheten, siden det kan være opptil hundre besøkende om dagen! Tilgang til benken må være fri og uhindret 24/7.

FINN UT HVOR BENKENE ER UTPLASSERT

LAST NED APP
Lukk panel