Ristorante Le Torri

CASTIGLIONE FALLETTO
I Centro Storico i Castligione Falletto ligger spisestedet Ristorante Le Torri. I tillegg til å spise, kan du også bo her på Hotel Le Torri. Her leier de ut både rom, suiter og leiligheter.

For å komme til restauranten, går du til venstre oppe ved Piazza del Centro, men følg gjerne Via Vittorio Emanuel til høyre, for å gå rundt og komme frem til restauranten som ligger på andre siden.

Her hadde vi en fantastisk søndagslunsj som ikke har gått i glemmeboken. I fra du kommer inn døren og til du får din første servering oppleves alt veldig gjennomført. Stedet har også i flere år vært med i Michelin Guiden.

Etter å ha bestilt våre utvalgte retter, ble vi servert en «starter» som var et lite måltid i seg selv. Alt lekkert dandert på fatet og det føltes litt staselig å spise. Vi valgte å spise en antipasti Vitello tonnato og to primi som bestod av Carne Crudo og en Tajarin med salsiccia. Vinen Sorisso, med druene Chardonnay, Sauvignon blanc og Viognier fra Paolo Scavino var med på å gi matopplevelsen det ekstra løftet. Prismessig ligger Le Torri litt over midten, i norsk og skandinavisk målestokk, veldig billig!

Castiglione Falletto er ikke store byen, men desto større sjarmerende. Kommunen hadde ved tellingen i 2019 kun 696 innbyggere. Jeg anbefaler å parkere nede ved hovedveien, og spasere opp i sentrum. Oppe på toppen ligger Castello di Castiglione Falletto, og her i fra har du fantastisk utsikt over områdene og kan se flere av de kjente små byene i Langhe. Med samme du er i området kan det kanskje også passe med en omvisning og vinsmaking hos den kjente vinprodusenten Cavollotto som ligger et steinkast nedenfor byen.

Castiglione Falletto grenser til kommunene Alba, Barolo, La Morra, Monforte d’Alba og Serralunga d’Alba. En utflukt i områdeet anbefales på det sterkeste neste gang du skal oppleve Piemonte. Her er kommunens hjemmeside

RISTORANTE LE TORRI
Piazza Vittorio Veneto 10
12060 CASTIGLIONE FALLETTO CN

+39 0141 0173 62937

Søndagstur til Castiglione Falletto Langhe

16. MARS 2014
Lukk panel