Øverst oppe i Valle S. Giovanni, ca 8 km. fra Nizza Monferrato, ligger La Viranda, et helt spesielt sted som setter seg i minneboken til de fleste som har vært der.

I det du svinger inn på gårdsplassen, er det ikke mye som minner deg om at dette er en av de mest populære gårdsrestaurantene i Nizza-området. Ganske så rustikke bygninger og omgivelser minner lite om at her er et spisested. Gårdshunden ligger i en døsig tilstand og virker ganske så uanfektet over de fremmede menneskene som kommer og drar. På enden av gårdsplassen, ved siden av gårdens cantina, kan du se en innhegning med både høns og perlehøns. Du ser raskt at du er ikke alene her, det står mange biler parkert på gårdsplassen og det sitter gjerne folk ute under pergolaen og spiser. Du blir raskt beroliget når du ser Tripadvisormerket på inngangsdøren, om du ikke allerede har lest dette på forhånd.

En som tar det helt piano er gårdshunden.

Når du kommer inn, eller kanskje allerede ute på gårdsplassen, blir du møtt av Lorella. I det første rommet står 4 bord med rødrutede duker, og det er gjerne her de «faste gjestene» sitter. De lokale menneskene som vet å verdsette Lorella og hennes fantastiske hjemmelaget mat. Inn døren til høyre kan du skimte kjøkkenet, og ganske så sikkert ser du gamlemor over grytene eller i skrubben. Lorellas mor er ansvarlig for flere av de hjemmelagde rettene som du snart skal få bryne deg på.

Inn døren i motsatte hjørne er inngangen til selve restauranten. I det rommet som tidligere har vært fjøs, er rustikke italienske møbler dekket på med hvite stoff duker og servietter. Her er det sikkert plass til 50-60 personer. Det er ikke sjelden det kan være dekket langbord til 20 – 30 gjester. Se for dere et bord med så mange italienere som snakker i munnen på hverandre, – for det kan de 😊

Så over til den gastronomiske opplevelsen. Her er alt hjemmelaget, både mat og vin. til og med spekepølsen du får servert aller først er eget produkt. Her finnes ikke menykart, og maten er basert på hva årstiden har å by på. Det er bare å spenne sikkerhetsbeltene og la seg overøse med den ene retten etter det andre. Du kan selvfølgelig si at du ønsker bare en antipasto, primo eller secondo, men er du skikkelig tøff så kjører du hele løpet. Vi gjør alltid det!

Da snakker vi om 7-8 retter + vin og vann. Kaffe og gjerne en grappa til slutt. Når kalaset er over og du skal betale kommer overraskelsen. Vi har til dags dato ikke vært over 35 euro p.p, da gjerne med 4 typer vin til. En ting å merke seg, de tar kun kontant betaling. Av og til når det er veldig travelt hjelper broren Claudio til. Hvis det står en stor kar med bustete hår og skjegg og smiler til deg bak disken når du skal betale, er det bror Claudio.

Her som ved de fleste steder må du bestille bord på forhånd. Det serveres både lunsj og middag. Steng på tirsdager.

Vingården ble grunnlagt av Claudio Soliti i 1980 og er på 20 ha vinmark. Utbyttet er lavt, og bruken av svoveldioksid er et minimum. Det endelige målet med Claudios arbeid er å tilby en vin av høy kvalitet til alle til rimelige priser.

De produserer viner av følgende druer:

Barbera – Nebbiolo – Freisa – Brachetto – Pinot Noir– Sauvignin blanc – Moscato – Cortese – Chardonnay

LA VIRANDA
Località Corte 69
14050 San Marzano Oliveto (At)
+39 338 230 4131
laviranda@livero.it
GALLI ENOTECA
La Viranda
Lukk panel