Contratto Winery

VINPRODUSENT

Midt i sentrum av den lille byen Canelli finner du vinprodusenten CONTRATTO.

Contratto ble grunnlagt i 1867 av Giuseppe Contratto, og vingården er kjent som den eldste produsenten av musserende vin i Italia. Faktisk var «Metodo Classico» 1919 Contratto Extra Brut den første produserte musserende vinen i Italia.

Vingården har en lang, fremtredende historie. Ved begynnelsen av 1900-tallet begynte de å eksportere sine viner over hele verden (hovedsakelig til kongelige hus), og Contratto var den personlige leverandøren til Vatikanet og til den italienske kongelige familien. Utmerkelser og medaljer fra internasjonale utstillinger og konkurranser understreker hvorfor navnet Contratto lenge har vært synonymt med prestisje og kvalitet i verden av musserende vin.

I 150 år med vinfremstilling gikk Contratto fra å produsere Moscato og rødvin til Spumante Metodo Classico, fremdeles hvite viner, samt Vermouth, Tonic og Sirap. Den historiske katedralen i Contratto, som nå er utpekt som UNESCOs arv, er en ekte skatt og blant de fineste i sitt slag. Disse store underjordiske kjellerne, som dekker mer enn 5000 kvadratmeter, ble bygget inn i hjertet av bakken som beskytter den lille byen Canelli, utgravet til en dybde på 32 meter. Arbeidet med å grave ut tok tre års, og dette ble manuelt utført. Kjellerne opprettholder en konstant årstemperatur på 12 til 13 C grader og gir tilstrekkelig naturlig fuktighet, et ideelt miljø for flaskefermentering og langsom og stabil flaskemodning av «metodo clasico» musserende viner. I mange generasjoner tilhøret vingården Contratto-familien.

I 1993, etter 126 år og en liten nedgangstid, ble den solgt til Carlo Bocchino, eieren av Canelli’s grappa destilleri med samme navn. De foretok en stor investering og restaurerte disse historiske kjellerne og de imponerende bygningene og smakerommene.

I 2011 solgte Bocchino vingården Contratto til Giorgio Rivetti fra La Spinetta og hans familie

Rivettis har alltid hatt en sterk kjærlighet til Champagne og «Bollicine Piemontesi» manglet i spekteret av La Spinettas vinportefølje. Spesielt hadde Andrea Rivetti, Giorgio Rivettis sønn, allerede i mange år laget en liten produksjon av metodo classico viner på La Spinetta. De var Chardonay-baserte sparklers og produsert til vennens og familiens glede. Kjærligheten til Champagne og ønsket og ambisjoner om å bevare og fortsette en 140 års tradisjon for å lage italienske musserende viner i Canelli, gjorde at familien Rivetti overtok Contratto.

For Rivetti-familien representerte oppkjøpet av Contratto inngangen til et av de beste italienske musserende vinhusene, og de ville ha en aktiv rolle for å gjøre Contratto kjent over hele verden. – «Nå vil vi kunne bringe vinen til alle de internasjonale markedene, sammen med Barbaresco, Barolo og Moscato. Vi har ambisiøse mål. Jeg vil at Contratto skal være den beste musserende vinprodusent fra Italia, og jeg vil gjøre alle nødvendige investeringer for å oppnå dette» sier Giorgio Rivetti.

CONTRATTO WINERY
Via Giovanni Battista Giuliani 52, 14053 Canelli AT, Italia

Garden summer party

ET VELDIG STILFULLT ARRANGEMENT

Av og til arrangerer Contratto sommerfest i den flotte hagen sin. Da serveres deres viner, det er grillmat, sushi og typisk lokalt tapas. Eget husorkester er på plass også. Dette er veldig populært blant innbyggerne samt tilreisende så utover kvelden blir det ganske fullt.

Lukk panel