Ape Winebar

SANTO STEFANO BELBO

De fleste barer og kafeer i Italia byr sine gjester på aperitivo ved kjøp av drinker eller vin i lunsjen og før middag mellom ca kl. 18.00 og 20.00. Da serveres små tapasretter (fingermat) enten i form av en buffét ved bardisken, eller det blir servert sammen med drikke ved bordet. Som regel inngår dette i prisen.

Har du fått med deg en god aperitivo, kan det like god være at du velger å sløyfe middagen denne kvelden. God og mett blir du i alle fall.

VÅRT FØRSTE MØTE MED APE WINE BAR

Klokken er akkurat passert 18:30 da vi ankommer baren denne fredags kvelden. Vi blir møtt av en blid person bak disken, og et lokale fylt opp med hyggelige gjester. På en tavle på veggen står det skrevet «Questo Locale è DeProsecchizzato» som betyr «dette lokalet er Prosecco-fritt» Dette skjønner vi fort, da det både i vinskap og på disken er flasker med Spumante metodico Classico fra CONTRATTO. En av våre favoritter fra Contratto er forøvrig deres Millesimato Extra Brut. Som kanskje ikke alle vet, så er Spumante metodico Classico Italias svar på den franske champagnen.

Da vi skal dra hjem, kommer «det lille ekstra» som vi norboere ikke er vant med, Som en gest til gjestene, går vinkelneren en runde i baren med en magnum «Metodo classico extra brut “SEITREMENDA”  og skjenker i alle glassen. Denne spumanten kommer fra den lokale produsenten Marco Capra. Bare blide fjes er å se…..

APE WINE BAR, SANTO STEFANO
Via XX Settembre 4/6/8
12058 Santo Stefano Belbo

Du finner også Ape Wine Bar i Alba.

APE WINE BAR, ALBA
Piazza Risorgimento 3
12051 Alba

Lukk panel