Vi har vært med på en stor utvikling

og gått opp noen stier ....

Fra en av våre første utflukter utenfor Piemontes grenser, hos en vinprodusent i Bolgheri, Toscana. Foto: Anita Salamonsen

Det var i januar 2006 vi to trønderne flyttet ned til Piemonte og Nizza Monferrato for å starte med vinproduksjon og utleie av ferieleiligheter.

Det er med tilfredshet vi nå legger 14 år bak oss og tar fatt på veien videre.
Vi er ydmyke ovenfor lokalbefolkningen som tok imot oss på sin vennlige og inkluderende måte, og er stolte over å ha fått vært med på å gjøre Piemonte og ikke minst Nizza Monferrato-området mer synlig på kartet. Her var forholdsvis «upløyd mark», og det har vært spennende å ta del i utviklingen og fått oppleve den økende interessen for denne flotte regionen helt nord i Italia. Piemonte er ikke lenger et «fremmedord», men et område veldig mange nå ønsker å reise til.
Med i bagasjen fra Nizza Monferrato har vi med oss masse erfaring og kunnskap, mange minner og ikke minst gode relasjoner.

Etter 10 år som gründere på vingården Cascina Collina, startet vi sammen med en gruppe medeiere et nytt prosjekt i samme område, og i april 2016 åpnet vi dørene til B&B Villa Bella Piemonte.

Fra mars 2020 sender vi stafettpinnen videre og ønsker Karin og Pierre lykke til som medeiere og nytt vertskap på VBP.

Vi etablerer oss nå med base i Norge, men en bit av hjertene våre banker fremdeles for Italia og Piemonte. Alle menneskene, opplevelsene og stedene vi har blitt kjent med glemmes ikke, så vi vil nok ofte vende tilbake, men da i en litt annen rolle.

Noen planer videre har vi, og en av disse vil være å videreføre nettsiden «Opplev Piemonte» der vi deler tips og informasjon til dere som skal på reise i Piemonte, så kommer vi tilbake til andre detaljer senere.

OPPLEV PIEMONTE skal være en inspirasjonskilde for nordmenn og andre skandinaver til å reise ned og oppleve mangfoldet regionen har å by på. Her vil det være spiseanbefalinger, tips om vinprodusenter, samt forslag til utflukter og aktiviteter som hører naturlig til under et opphold i regionen.

I første omgang vil det naturlig nok være mest stoff og artikler rundt omkring fra provinsene Asti, Alba, og Torino da det er her vi har holdt til. Nysgjerrigheten vår er stor og vi er stadig på jakt etter nye opplevelser, så områdene vi vil utforske blir større. En og annen turen utenfor Piemontes grenser blir det også.

Gunvor S. Lie & Joar E. Monstad

Siste:

Den 05.05.2021 etablerte vi vårt nye selskap «REISELAGET» og vi jobber nå med å utarbeide program for to mat- og vinturer og en visningstur til Piemonte i 2022.

Close Panel
X