OM OP

[dpr_heading type=»type-01″ subtitle=»og gått opp noen stier ….» alignment=»text-center» use_separator=»yes» line_color=»#468282″]Vi har vært med på en stor utvikling[/dpr_heading]

Fra en av våre første utflukter utenfor Piemontes grenser, hos en vinprodusent i Bolgheri, Toscana. Foto: Anita Salamonsen

Det var i januar 2006 vi, to trønderne flyttet ned til Piemonte og Nizza Monferrato for å starte med vinproduksjon og utleie av ferieleiligheter.

Vi er ydmyke ovenfor lokalbefolkningen som tok imot oss på sin vennlige og inkluderende måte, og er stolte over å ha fått vært med på å gjøre Piemonte og ikke minst Nizza Monferrato-området mer synlig på kartet. Her var forholdsvis «upløyd mark», og det har vært spennende å ta del i utviklingen og fått oppleve den økende interessen for denne flotte regionen helt nord i Italia. Piemonte er ikke lenger et «fremmedord», men et område veldig mange nå ønsker å reise til.

Etter 10 år som gründere på vingården Cascina Collina, startet vi sammen med en gruppe medeiere et nytt prosjekt i utkanten av Nizza Monferrato, og i april 2016 åpnet vi dørene til B&B Villa Bella Piemonte.

Det var med tilfredshet vi i mars 2020 sendte stafettpinnen videre og ønsket Karin og Pierre lykke til som medeiere og vertskap på VBP. Drøye 14 år i Piemonte ble «lagt bak oss», og vi tok fatt på veien videre.

Vi er nå vel etablert med base i Norge, men en bit av hjertene våre banker fremdeles for Italia og spesielt Piemonte. Alle menneskene, opplevelsene og stedene vi har blitt kjent med glemmes ikke, så vi vil nok ofte vende tilbake, men da i en litt annen rolle.

På flyttelasset tilbake fra Piemonte ble det med masse erfaring, lokal kunnskap, minner både i hodet og i form av foto, og ikke minst gode relasjoner. Alt dette, samt ønsket om å videreformidle, danner grunnlaget for «OPPLEV PIEMONTE». Nettsiden i sin helhet driftes av Gunvor S. Lie.

OP skal være en inspirasjonskilde for nordmenn og andre skandinaver til å reise ned og oppleve mangfoldet regionen har å by på. Her vil det være spiseanbefalinger, tips om vinprodusenter, samt forslag til utflukter og aktiviteter som hører naturlig til under et opphold i regionen.

Det vil også være anledning til å markedsføre egen turistvirksomhet/utleie av bolig i området. Så langt er markedsføringen gratis!

I hovedtrekk vil det naturlig nok være mest stoff og artikler fra provinsene Asti, Alba, og Torino da dette har vær vårt «nedslagsfelt». Nysgjerrigheten vår på Italia er stor, og vi er stadig på jakt etter nye opplevelser, så områdene vi vil utforske blir større. En og annen turen utenfor Piemontes grenser blir det nok.

Gunvor S. Lie (redaktør) & Joar E. Monstad